Barcelona är en av svenskarnas favoritdestinationer under semestern eller över en långhelg. Klimatet i kombination med storstad, uteliv och strand är det som de flesta uppskattar mest med denna världsstad.

Till skillnad från exempelvis Madrid är klimatet i Barcelona betydligt jämnare med milda vintrar och varma somrar. Då Barcelona ligger vid kusten blir dock somrarna inte olidligt varma som de kan bli inne i landet. Detta gör att Barcelona funkar alldeles utmärkt att besöka året om även om vår och höst brukar vara den populäraste tiden för oss svenskar.

Väl framme i Barcelona kommer du märka att det finns massor att göra och utbudet av restauranger och barer är bland det bästa i hela Europa. Vill du få en snabb överblick av staden rekommenderas videon nedan.

Sevärdheter i Barcelona

Det finns något för alla i Barcelona. Nedan listas ett par av de mest populära sevärdheterna men det finns självfallet betydligt fler än de som nämns här.

Sagrada Familia

Kyrkan La Sagrada Famila ritades ursprungligen av Antoni Gaudi som också är arkitekten till flera andra av Barcelonas mest kända byggnader. Kyrkan påbörjades redan 1883 men är ännu inte färdigställd. Preliminärt kommer den stå klar 2026 och kommer då vara 170 meter hög. Denna ”arbetsplats” är en av de absolut mest populära sevärdheterna i Barcelona.

Sagrada Familia i Barcelona
Sagrada Familia i Barcelona

Museum

Barcelona har flera världsberömda museer, inte minst inom konst. Två av de mest populära är Picassomuseet och Miró-museet. Miró-museet ligger högt uppe på berget Montjuíc som i sig är en fantastisk upplevelse.

Aquarium de Barcelona

För barnfamiljer är Aquarium de Barcelona en av de populäraste sevärdheterna. Här finner du 35 akvarier med över 400 arter av djur. Här finns det också en 80 meter tunnel som går igenom ett akvarium och när går här har du hajar simmandes runt omkring dig.

Stranden i Barcelona

Besöker du Barcelona under sommaren är stadens strand en mycket populär tillflyktsort. För att ligga i en miljonstad är stranden i Barcelona alldeles fantastisk och i området kring stranden finner du massor av bra fiskrestauranger och kaféer. Just kombinationen av storstad och strandliv gör Barcelona till ett helt unikt resmål.

Utflykter

Om du spenderar en längre tid i Barcelona finns det gått om kortare utflykter för den som önskar se mer av Katalonien. Den populära badorten Sitges ligger exempelvis 30 minuter bort med tåg. Har du två dagar över är staden Girona även ett mycket populärt resmål för besökare till Barcelona.

Hotell och boende i Barcelona

Det finns massor av hotell i Barcelona så det brukar normalt inte vara några problem med att hitta ett bra hotell till ett rimligt pris. Under sommarmånaderna kan dock hotellen längs med stranden snabbt bokas upp så se till att vara ute i god tid om du vill bo här. På sajten Hotellbarcelona.nu hittar du flera bra tips på hotell som du kan boka i centrala Barcelona.

Om du tröttat på hotell och vill hitta ett alternativt boende kan sajten Airbnb rekommenderas. Urvalet av lägenheter och rum i Barcelona är mycket bra och du får samtidigt en lite mer genuin upplevelse av denna fantastiska stad.

Lycka till!