En stad de flesta inte tänker på när det ser över sina alternativ för en cityweekend är Brighton på brittiska västkusten. Direkt slås man av likheterna med Franska Rivieran. Stranden av småsten, det trevliga promenadstråket mellan vägen och vattnet.

Brighton

Staden har gjort generösa satsningar på basketplaner, beachvolleybollplaner och pingisbord samt lekplatser och stora shackbräden mm vilket med raden av restauranger och fik gör att strandlinjen lever lagom till in på småtimmarna.

I nattklubbsväg levererar Brighton bland annat Digital Nightclub och Life Nightclub. Båda ligger på strandpromenaden och levererar bra musik och uppslutning. Men Brighton är också en stad där nattlivet levererar gott i sin helhet, varenda bar och ställe är fullt med glada människor.

Brighton hyser ett oräknerlig antal, vad vi i Sverige anser, klassiska brittiska pubar där flertalet faktiskt ofta överträffar förväntningarna på maten. För att välja säkrare kort till kvällsmaten finns det många trevliga restauranger och uteserveringar längs strandgatan.

Längst ute på en väl synlig pir som inte går att missa finns ett charmigt tivoli. Ett snabbt besök där med ett varv i bergochdalbanan och provsmak på sockervadden är att rekommendera.

Brighton-pir

Med sina ca 50 minuter med tåg från Victoria Station, London är Brighton lätttillgängligt. Åker flyger man dessutom till Gatwick Airport blir resan ännu kortare och man slipper navigera sig igenom London i till synes ständig rusningstid.

Mycke Nöje!