Dubai är antagligen den mest expansiva staden i hela världen och trots en tillfällig svacka till följd av finanskrisen är nu byggandet av hotell, nöjesparker och gallerior i full gång igen.

Dubai har haft en medveten strategi i att locka turister till sig och allra helst turister med mycket pengar. Som en följd av denna strategi har det byggts mängder av lyxhotell men enbart hotell räcker inte för att locka turister. Dubai har därför gjort några av det mest spektakulära satsningarna på byggande av allt från fantastiska golfbanor, gigantiska gallerior, nöjesparker och en skidåkningsanläggning mitt i öknen.

Se & göra i Dubai

Utöver det varma klimatet finns det mängder av saker att aktivera dig med under ett besök till denna fascinerande stad. Nedan är ett urval av tips på populära sevärdheter.

Burj Khalifa och Dubai Mall

Burj Khalifa är svår att missa under ett besök till Dubai med tanke på att det är världens högsta byggnad. I denna gigantiska skyskrapa finns det allt från hotell, bostäder och kontor. Du behöver dock varken bo eller jobba här för att få besöka dess utsiktsplats som ligger på över 400 meters höjd.

I anslutning till Burj Khalifa ligger passande nog världens största galleria som heter Dubai Mall. Dubai Mall har över 1000 butiker, massor av restauranger, biografer och mängder av andra aktiviteter. Åker du hit och gillar att shoppa ska du nog räkna med att du behöver spendera minst en dag här.

Wild Wadi Water Park

Om du besöker Dubai med barn är kanske inte en heldag shopping aktuellt. Ett betydligt populärare alternativ för barnfamiljer är Wild Wadi Water Park som är en nöjespark med vågbassäng, vattenrutschbanor, surfmaskiner och mycket mer.

Dubai Wild Wadi Water Park
Dubai Wild Wadi Water Park är en populär destination för barnfamiljer.

Dubai Marina Walk

Dubais Marina är en mycket populär destination för både stadens invånare och många turister. Det är också en av få platser i Dubai som är lämpade för en promenad och här hittar du mängder av bra restauranger och kaféer.

Klicka här för mer tips på saker att se och göra under ett besök till Dubai.

Hotell och boende i Dubai

Det har byggts helt otroligt många hotell i Dubai de senaste tjugo åren och även om utbudet är enormt är det relativt dyrt med boende här. De flesta av hotellen är nämligen lyxhotell som ämnar att locka de allra rikaste turister från hela världen. De flesta av hotellen har också helt fantastiska faciliteter och all möjlig diverse lyx för att locka till sig det mest exklusiva gästerna. Det finns dock ett skapligt urval av lite billigare hotell och om du väntar in det sista med din bokning går det ofta att få ett lite billigare pris.

Hotellet Burj Al Arab
Burj Al Arab är ett av Dubais mest exklusiva hotell.

Innan du bokar ditt hotell rekommenderas att du noga läser igenom omdömen och recensioner på nätet. Hotellen i Dubai har i regel en väldigt god standard men det skadar aldrig att göra lite research innan.

När på året ska man besöka Dubai?

Dubai har ett ökenklimat och även om i princip alla hotell och gallerior har luftkonditionering är det väldigt varmt under sommarmånaderna. Under juli och augusti är det inte ovanligt att temperaturen ligger på över 40 grader så om du inte gillar värme ska du undvika Dubai under sommaren. Under vinterhalvåret är det däremot ett mycket trevligare klimat, inte minst för oss svenskar. I januari, när det är som kallast och mörkast i Sverige, ligger temperaturen på behagliga 20 grader i Dubai och det är då det också är populärast att ta sig hit.