Dublin är en fantastiskt trevlig stad som upplevt enorma förändringar under 2000-talet. Även om ekonomin numera har avstannat har den ”ekonomiska boom” Irland upplevt lett till en total förvandling av stora delar av Dublin.

Mycket av det gamla och charmiga av Dublin finns dock kvar och många svenskar har nu upptäckt att Irland kan vara ett perfekt resmål för en weekend. Flera flygbolag har direktrutter till Dublin och även om den irländska dialekten kan vara ganska stark så kan det flesta svenskar med måttliga kunskaper i engelska göra sig förstådda.

Topp-10 sevärdheter i Dublin

Väl i Dublin finns det massor att se och göra. Sajten Vidtur.com rankade nyligen Dublins 10 bästa sevärdheter och resultatet ser du nedan.

  1. Guinness Storehouse
  2. Kilmainham gaol
  3. Grafton Street
  4. Christ Church
  5. O’Connell Street
  6. Grand Canal
  7. Trinity College
  8. Phoenix Park
  9. Irish pubs
  10. Dublin Castle

Även om man inte nödvändigtvis håller med om rangordningen av listan finner du säkert ett par tips på saker du skulle kunna tänkas vilja se och uppleva om du åker till Dublin. I videon nedan ser du en tour av listans vinnare, Guinness Storehouse.

Hotell i Dublin

Om du sitter framför datorn och gör en sökning på Hotell Dublin kommer du få massor av resultat och diverse tips. Kolla dock gärna lite extra noga när det gäller hotellen i Dublin då de kan variera ganska kraftig i standard och pris.

Det finns fortfarande gott om billiga pensionat och vandrarhem i Dublin. Dessa kan dock hålla en väldigt låg standard (sett med svenska ögon). Så om du försöker fynda när det gäller ditt hotell i Dublin rekommenderas att du kollar efter recensioner från tidigare gäster och eventuellt kontaktar hotellet innan du gör din bokning.

Lycka till!