Nere på Portugals sydkust i det kända området Algarve ligger staden Faro. Det känns som en liten sömnig stad men hyser trots det nästan sextio tusen invånare. I Faro finns Algarves Universitet vilket medför att en större ung publik vistas i staden under läsåret.

Restaurangerna är många och erbjuder en, för en kuststad mot Atlanten, klassiskt meny. Fisk och skaldjur av hög kvalitet. Att gå till fiskmarknaden och äta dagens fångst till lunch är en höjdare som rekommenderas.

Staden är väldigt mysig och idylliskt att gå runt i. För södra Europa ganska klassiskt låga hus i ljus sten längs trånga gator. Det är billigt i Portugal och en lunch med en flaska vin stannar på €20.

För att krydda vistelsen med något extra rekommenderas naturesarvatet utanför kusten. Det ligger ett antal öar men otroligt fina stränder som erbjuder perfekta omständigheter för sol och bad. Särskilt är öarna Deserta och Farol är att rekommendera. Både med öppen vy ut över Atlanten.

Faro

Det finns också möjlighet till Segelbåtscharter där man under ett par timmar får se kustbandet samtidigt som vinden tar en fram till vågornas brus. Idealisk aktivitet.
Taxi (GrönVit) från Faro Flygplats in till centrum tar 10min och kostar €12-14.