De flesta som besöker New York spenderar hela sin vistelse på Manhattan. Manhattan är också väldigt stort och även om du spenderar en vecka här kommer du antagligen bara se ett par av Manhattans områden.

Den avlånga ön Manhattan är drygt 2 mil lång och skillnaderna mellan de olika områdena här är enorma. Detta är delvis Manhattans tjusning men kan samtidigt göra att du inte ser det områden som passar din smak bäst. Nedan listas ett par av de områden som är mest populära hos turister.

Manhattan-karta

SoHo

SoHo är ett mycket populärt område på den södra delen av Manhattan. Här hittar du massor av konstgallerier och diverse annan shopping. Här finns också mängder av kaféer och restauranger. För inte så länge sedan var SoHo ett relativt bohemisk område med flera kämpande konstnärer. Dessa dagar är nu förbi och SoHo är idag ett av de dyrare områdena att spendera sin tid på under en vistelse på Manhattan. SoHo står för South of Houston Street vilket är gatan som är områdets norra gräns. Från SoHo har du nära till Little Italy och China Town.

Lower East Side

Betydligt billigare än SoHo är det på Lower East Side. Här kan det på vissa ställen kännas lite ruffigt men allt fler människor upptäcker detta område som numera har massor av bra restauranger, barer och klubbar. Har du varit i New York tidigare och inte besökt Lower East Side bör du definitivt överväga att spendera en kväll på barerna i detta område.

Midtown

I Midtown är det alltid fullt ös med människor i princip överallt. Här ligger Times Square och flera av det mest kända sevärdheterna i New York. De allra flesta som besöker New York bor på ett hotell i Midtown. Härifrån har du nära till teatrarna på Broadway, Madison Garden, Empire State Building och mycket mer.

Upper East Side

Det i särklass dyraste området på Manhattan är Upper East side. Här bor några av världens allra rikaste människor och lägenheterna längs med Central Park är några av det dyraste i hela världen. Här har du nära till den allra bästa shoppingen på Manhattan, flera bra museer och Central Park.

Var ska man bo på Manhattan?

Det finns massor av hotell på Manhattan i alla olika prisklasser. Generellt sätt är det dyrast på Upper East Side men även det finare hotellen i Midtown är relativt dyra. Det går dock att hitta billiga hotell på Manhattan och om du kan tänka dig lite lägre standard finns det helt klart prisvärda hotell i alla områden. På http://hotellnewyork.nu/hotell-manhattan/ hittar du ett bra urval av hotell på Manhattan. Hittar du inte vad du letar efter där finns det massor av guider och tips på nätet gällande hotell i New York.