Många som tänker på Miami associerar staden med strandliv och hotell i Art Deco-stil. Men om vi ska vara korrekta är det inte staden Miami som har en världsberömd strand och unika hotell utan staden Miami Beach.

Miami Beach ligger på en mindre barriärö precis öster om staden Miami och har inte fler än cirka 90 000 invånare. Stadens strand är dock omåttligt populär och stadens södra del, South Beach, har också ett stort utbud av exklusiva nattklubbar och shopping.

Miami Beach
Del av den populära stranden på Miami Beach med Miami i bakgrunden

South Beach

South Beach är den mest exklusiva delen av Miami Beach och spenderar du din tid här behöver du vara beredd på att det kommer kosta därefter. Hotellen här hör till de dyrare i hela Florida och ska du gå ut och äta eller festa finns risken att du kommer bli smått chockad av priserna. Men om du har lite pengar över går det att festa här på ett sätt som det inte går på många andra ställen i världen.

Shoppingen

Även shoppingen på South Beach är väldigt exklusiv och det märks framför allt på Collins Avenue där världens främsta modehus har sina butiker. Det finns dock ett bra utbud av lite mindre anspråksfull shopping, främst längs med gågatan Lincoln Road.

Klicka här för mer tips om shopping i Miami.

Hotell i Art Deco-stil

Utöver stranden är Miami Beach också känd för alla sina byggnader i Art Deco-stil. Många av dem är hotell och bidrar till en helt unik arkitektur. Längs med Ocean Drive finner du mängder av hotell byggda i Art Deco-stil och även om dessa hotell ofta är lite dyrare kan det helt klart vara värt att spendera en natt eller två på ett klassiskt hotell i Miami.

De flesta av hotellen har bara ett stenkast till stranden och inte sällan har de också ett stort poolområde om du inte vill doppa tårna i havet.

Miami Beach Hotell Art Deco-stil
Hotell i Art Deco-stil längs Ocean Drive

Ta sig hit

Numera finns det flera flygbolag som flyger direkt till Florida från Sverige och Miami (och Miami Beach) har blivit ett alltmer populärt resmål för många svenskar. Inte minst under vinterhalvåret. Men även om det blivit betydligt enklare och billigare att ta sig hit så behöver du vara beredd på att det kostar att ligga på topp. Detta gäller i dubbel bemärkelse för Miami Beach.

Mycket nöje!