Roslagen utgörs av de fyra skärgårdskommunerna Österåker, Östhammar, Vaxholm och Norrtälje. Just närheten till skärgården och naturen gör att Roslagen är ett perfekt resmål för många som bor i Stockholm men som inte har lust att resa alltför långt.

Norrtälje brukar kallas för Roslagens ”huvudstad”. Bland andra större städer/orter i Roslagen märks bland annat Rimbo, Hallstavik och Vaxholm. Avstånden är dock korta så det går att resa runt till flera av dessa orter under samma dag.

Se och göra i Roslagen

Skärgården är en självklarhet för att som gilla båtlivet men det finns även flera natur- och friluftsområden i Roslagen. I exempelvis Norrtäljes kommun finns inte mindre än 8 kommunala naturreservat som möjliggör för ett fantastiskt friluftsliv.

Just naturen gör att aktiviteter som ridning, vandring och cykling är populära bland Roslagens besökare. Närheten till vattnet gör att kajak, fiske och diverse båtturer också är möjliga.

Roslagen

För de som gillar att spela golf finns det ett bra utbud av golfbanor som alla håller en hög klass. Många av dem ligger inom räckhåll från Stockholm vilket kan göra att det kan vara värt att boka i förväg.

Mer om Roslagen

Roslagen.se – Här hittar du massor av nyttig information om saker att se och göra i Roslagen. Det finner du även aktuellt information kring olika evenemang samt olika konferensmöjligheter.

Hotellnorrtälje.se – Har presenteras ett urval av bra och prisvärda hotell i Norrtälje. Norrtälje är Roslagen största stad och också den stad där det finns flest hotell. Hotellen kan dock bokas upp relativt snabbt under sommarmånaderna så se till att vara ute i god tid så att du är säker på att hitta de boende du önskar.