På Siciliens Västra udde hittar vi Trapani. En gammal fiskestad med 70 000 invånare som ligger perfekt mitt i Medelhavet. Området är solsäkert och har nära till flera trevliga Sevärdheter.

Staden kom till från början för att tjäna den medeltida bergsbyn Erice. Den kom till på 1200 talet och definitivt värt ett besök. Antingen promenerar man upp på det berget som skjuter ett par hundra meter över havsytan eller så väljer man linbanan. Oavsett hur man tog sig upp är utsikten fantastisk och Erice erbjuder ett rikt restaurangutbud.

Trapani

Vill man till en riktigt bra strand tar man en hyrbil eller en turbuss upp till San Vito Lo Capo. Det är en kilometerlång fantastiskt fin strand som många Italienare själva väljer att turista till. Utflykten passar perfekt att besöka över dagen.

Favignana

Nästan ett måste är även att besöka ögruppen Favignana som ligger precis utanför Trapani. Gruppen består av Favignana, Marettimo och Levanzo. Det finns utöver vidsträcka stränder, mysiga fiskesamhällen som serverar dagens fångst. Gränderna och torgen kantas av små ställen perfekta att avnjuta ett lokalt smakrikt Sicilianskt rödvin. På öarna finns det även kalkgrottor för den äventyrslystne.

Sicilien är vida känt som ett fäste för maffia. Det är det sannolikt inte längre i samma utsträckning men undvik att fråga Sicilienarna för mycket då det är något som påverkar eller påverkat dom alla. Men undvik inte att åka hit för det.